null Smučarji v Italiji z obveznim zavarovanjem odgovornosti na smučišču
smučarska pokrajina, smučišče, WIZ Novice, Smučarji v Italijo z obveznim zavarovanjem odgovornosti na smučišču
clock image

6

Smučarji v Italiji z obveznim zavarovanjem odgovornosti na smučišču

#novice

04 januar, 2022

Margi

Od 1. 1. 2022 morajo imeti smučarji in drugi, ki uporabljajo smučišča v Italiji, sklenjeno zavarovanje odgovornosti za škodo, ki jo povzročijo tretjim osebam.

Od 1. 1. 2022 morajo imeti smučarji in drugi, ki uporabljajo smučišča v Italiji, sklenjeno zavarovanje odgovornosti za škodo, ki jo povzročijo tretjim osebam.

V Italiji zakon ne predpisuje točne višine zavarovalne vsote pri novem obveznem zavarovanju. Zato je pomembno, da pri izbiri zavarovalne vsote za zavarovanje odgovornosti na smučanju (in tudi za zavarovanje v tujini na sploh), pomisliš kakšna je lahko višina odškodnine, ki bi jo od tebe zahteval oškodovanec, odškodnine so namreč lahko zelo visoke. 
 

Zavarovanje odgovornosti pri WIZu


Zavarovalno kritje za odgovornost do tretjih oseb na smučišču, je pri WIZu možno skleniti v okviru samostojnega zavarovanja WIZ Smučar, kjer je zavarovalna vsota 30.000 € po zavarovalnem primeru.

Lahko pa enostavno, izbereš celovito zavarovanje WIZ Tujina, kjer dodatno izbereš tudi kritje ODGOVORNOST (dodatna izbira). Izbiraš lahko med 4 paketi in zavarovalnimi vsotami. Potrdilo za kritje odgovornosti pošljemo na tvoj mail, takoj po sklenitvi in plačilu premije (za sklenitve med vikendom pa na prvi delovni dan).


Če pa imaš pri nas že sklenjeno zavarovanje WIZ Smučar in se ravno odpravljaš na smučanje v Italijo, boš potreboval Potrdilo o zavarovanju. Zahtevek za potrdilo nam pošlji ali sporoči na spodnje kontakte. Potrebujemo številko police zavarovanja odgovornosti  in podatke zavarovanca (ime, priimek, naslov, datum rojstva):

Potrdilo o zavarovanju ti izdamo v PDF obliki v angleškem jeziku. NAŠE PRIPOROČILO: Prosimo, da svoj zahtevek oddaš pravočasno, da boš potrdilo prejel še pred svojim odhodom na smučanje, na italijanska smučišča.


Drugi dve pomembni novosti, ki veljata za obisk italijanskih smučišč pa sta: 

  • obvezna čelada za mlajše od 18 let in  
  • nesprejemljiva vožnja oz. smučanje pod vplivom alkohola. Po novem bo to prekršek, za kar bodo skrbeli redarji na smučišču s pooblastili za testiranje alkoholiziranosti! 

 

Srečno!

Zavarovanje odgovornosti WIZ Smučar >

Zavarovanje WIZ Tujina (izberi dodatno kritje ODGOVORNOST)>>

 

Prijavi se na WIZove e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.