wiz kolesar

Zavarovanje za kolesarje

WIZ Kolesar

Je (e-)kolo tvoj prevoz v službo ali sopotnik na izletih? Zavaruj se za primer nezgode in odgovornosti. Izberi še odlično asistenco na poti in dodatno zaščito v tujini. Bonus: paket za družine in možnost kaska.

ZAVARUJ SE

Zakaj potrebuješ zavarovanje WIZ Kolesar?

Ker so padci, prometne nesreče in poškodbe sestavni del rekreativnega kolesarjenja. Ob nezgodi seveda lahko stisneš zobe in rečeš: »Ah, saj ni nič hudega!« ter odšepaš domov.

Ali celo plačaš odškodnino tretji osebi, kateri povzročiš osebno ali materialno škodo. Lahko pa že prej pomisliš na nekaj možnih posledic in se zavaruješ.


PREVERI ZAVAROVANJE ZASE >

Prednosti kolesarskega zavarovanja

odgovornost wiz kolesar

Odgovornost kolesarja in nezgodno zavarovanje

Nesreča ne počiva, zato krijemo zlome, izpahe in prehodno oskrbo kjerkoli se nezgoda zgodi. Izplačilo tudi ob invalidnosti in nezgodne smrti. To odlično zavarovanje pa nudi tudi zavarovalno zaščito pred odškodninskimi zahtevki s strani tretjih oseb, za materialne in nematerialne škode.

odgovornost wiz kolesar

Asistenca kolesarja in kolesa povsod, tudi v tujini

Dodaj nujno kritje Asistenca, ki ti pomaga pri padcu, ob okvari, poškodbi, tatvini kolesa ali delov kolesa. Ob potepih po Evropi, izberi paket XL, ki ti nudi še Dodatno zaščito v tujini, saj krije nujno zdravljenje in asistenco ter dodatne stroške kolesarja, v primeru nezgode s kolesom. Velja lahko tudi za družinske člane.

odgovornost wiz kolesar

Ugodna sklenitev, darilo ob sklenitvi

Enostavno. V obrazcu izberi med 3 super paketi, zase ali za tvojo družino, preveri ugodno ceno in širooooka kritja. Zavarovalno polico in UPN prejmeš na e-mail, zavarovanje velja s plačilom in traja 1 leto, z avtomatsko obnovo 30 dni prej. Izkoristi ugodnost (npr. popust na "Pogi dres"), preveri še vse ostale.

Na družinskem kolesarskem izletu ste vsi zavarovani!

WIZ Kolesar je odlična izbira zate, ki kolo ali e-kolo uporabljaš rekreativno za vsakdanje prevoze ali pa se ob koncu tedna rad odpraviš na kolesarski izlet s prijatelji. Če na kolesu, v otroškem sedežu ali prikolici prevažaš svojega malčka, WIZ Kolesar za posameznika krije asistenco tudi za otroka (in tvojega kužka) . Če pa najraje uživaš v kolesarskih izletih s svojo družino, izberi opcijo "družinsko zavarovanje".

WIZ Kolesar za družino >

Izbiraj med 3 paketi, preveri ceno in kritja:

Zavarovanje WIZ Kolesar je namenjeno vsem kolesarjem do dopolnjenega 75. leta starosti za čas uporabe kolesa ali e-kolesa. Na voljo so 3 paketi, izberi kritja glede na svoje potrebe in želje. Preveri zavarovalne vsote, ki predstavljajo najvišji znesek izplačil vseh zavarovalnih primerov v zavarovalnem letu.

 • Zavarovanje WIZ Kolesar lahko urediš: zase (POSAMEZNIK) ali za svojo DRUŽINO*
  Če se zavaruješ posamično, ti kritje velja tudi za otroka, če je s tabo na kolesu v otroškem sedežu/prikolici kolesa (tudi za hišnega ljubljenčka). 
Sklopi kritij: Paket M Paket L Paket XL
Odgovornost DA DA DA
Nezgoda DA DA DA
Asistenca NE DA,
Slovenija
DA,
(Slo, HR, ITA, HUN in AUT)
Dodatna zaščita v tujini NE NE DA
CENA POSAMEZNIK 18,79 € 32,79 € 51,90 €
CENA DRUŽINA* 36,83 € 64,27 €  101,72 €

* Družina so osebe, ki so navedene na tvoji polici in živijo s tabo v skupnem gospodinjstvu ter si z njimi v družinskem razmerju: to so lahko zakonec ali partner iz druge pravno priznane skupnosti, tvoji otroci, pastorki, rejenci ali posvojenci do dopolnjenega 26. leta starosti.

DOPLAČILA ZA POVEČANO NEVARNOST: 

 • 100% Doplačilo za kolesarske spuste - downhill in podobno; če prakticiraš kolesarske spuste, to za nas predstavlja večji rizik za morebitne poškodbe, zato ti na premijo obračunamo doplačilo. Nujno označi povečano nevarnost ob sklenitvi WIZ Kolesar.
 • 100% doplačilo za starost nad 75 let; zavarujejo se lahko tudi starejše osebe, na premijo obračunamo doplačilo (polico z ustreznim doplačilom prejmeš na svoj mail).
   

Odgovornost:

Krita je tvoja odgovornost za osebne in materialne škode, ki  jih povzročiš tretjim osebam med uporabo kolesa ali e-kolesa, na območju Evrope.
Vključena tudi aktivna rekreativna udeležba na prireditvah in rekreativnih tekmovanjih.

Kritje - enotna zavarovalna vsota za osebe in stvari* Paket  M Paket L Paket XL
Tvoja soudeležba: 10% od priznane odškodnine, a najmanj 100 € in največ 900 €  60.000 € / dogodek in za vse dogodke v 1 letu skupaj 60.000 € / dogodek in za vse dogodke v 1 letu skupaj 60.000 €/ dogodek in za vse dogodke v 1 letu skupaj

*Podrobnejše informacije preberi tudi v splošnih pogojih WIZ Kolesar.

Nezgoda:

Krije invalidnost zaradi nezgode, smrt zaradi nezgode, zlome in izpahe ter prehodno oskrbo, kjerkoli se nezgoda zgodi.

 • Če izbereš opcijo zavarovanja za celo družino, ima vsak družinski član, ki je zapisan na polici, kritja s svojo zavarovalno vsoto skladno z izbranim pake
 • Za 100% kritje imej vedno čelado na glavi, napreč, če pri padcu s kolesom ne uporabljaš predpisane čelade, izplačamo le 75 % zavarovalnine.
Kritja v primeru nezgode: Paket M Paket L Paket XL
Nezgodna smrt  10.000 € 10.000 € 10.000 €
Invalidnost s progresijo 2 15.000 € 15.000 € 20.000 €
Zlomi in izpahi 500 € 500 € 500 €
Prehodna oskrba* 200 ur/8 prevozov 200 ur/8 prevozov 200 ur/8 prevozov

Za otroke do 14. leta starosti kritje Smrt zaradi nezgode ne velja.

*Pomembno: za koriščenje kritja Prehodna oskrba zaradi nezgode je nujna predhodna odobritev in soglasje našega Asistenčnega centra ter velja le na območju Slovenije. Vse podrobnejše informacije preberi tudi v splošnih pogojih WIZ Kolesar.

Kritja asistence ob nezgodi in okvari kolesa

Asistenca ti velja, če izbereš WIZ Kolesar, paket L in XL. 

 • Asistenčne storitve: Pomoč ob nezgodi kolesarja in tudi ob okvari, poškodbi in tatvini kolesa ali delov kolesa. Pri paketu L velja v Sloveniji, pri paketu XL pa v Sloveniji in tudi v sosednjih državah (Hrvaška, Italija, Madžarska, Avstrija). Na voljo ti je Asistenčni center v slovenskem jeziku 24 ur na dan, vse dni v tednu. Prek centra urejamo zadeve v državi, kjer se nahajaš in potrebuješ pomoč.
 • Manjše popravilo kolesa na kraju dogodka: Krijemo stroške prihoda izvajalca popravil na kraj škodnega dogodka in stroške popravila tvojega kolesa, če je nevozno in ga je možno in dovoljeno na kraju samem popraviti v roku 60 minut (npr. izpraznjena pnevmatika pri kolesu, okvara pogonskega mehanizma, okvara svetil ponoči, odpoved zavor).+Poleg stroškov popravila so kriti tudi stroški rezervnih delov in materiala do višine 50 EUR. 
 • Prevoz kolesa do najbližjega servisa ali za dom: kriti so dejanski stroški enkratnega prevoza kolesa po posameznem zavarovalnem primeru, če kolo ni v voznem stanju oz. ga ni mogoče usposobiti za nadaljnjo vožnjo, in sicer do najbližjega servisa po odločitvi Asistenčnega centra, ki lahko usposobi kolo za nadaljnjo vožnjo, v primeru uničenja, večje poškodbe ali večje okvare kolesa pa tudi do tvojega prebivališča, če tako odloči naš center. 
 • Stroški prevoza: ko tvoje kolo zaradi okvare ali prometne nesreče ni mogoče popraviti na kraju škodnega dogodka ali je izginilo ali so bili odtujeni deli, brez katerih kolesa ni mogoče voziti. Krijemo stroške prevoza do: pogodbenega servisa ali kraja prenočitve, če se pričakuje hitro tvojega prebivališča.
 • Stroški prenočišča: nočitev z zajtrkom, vključno s hišnim ljubljenčkom, če se je prevažal s teboj v prikolici, če je kolo izginilo ali je v nevoznem stanju in ga ni mogoče usposobiti za nadaljnjo vožnjo še isti dan ter se ni mogoče prepeljati do tvojega stalnega prebivališča.  
 • Stroški obiska svojcev v primeru hospitalizacije v tujini: Če se poškoduješ v prometni nesreči v tujini in moraš ostati v bolnišnici vsaj 7 dni, omogočimo obisk sorodnika. Krijemo le stroške obiska (povratna vozovnica za avtobusni/železniški prevoz).
 • Predujem za stroške: ko v tujini moraš poravnati stroške popravila kolesa ali bivanja, ki niso kriti v primeru nezgode ali nevoznosti po teh pogojih, bomo zate založili denar, vendar največ do višine zneska v Tabeli zavarovalnih vsot in kritij v tč.16. Pred nakazilom nam moraš podpisati zavezo za vračilo zneska.
 • V tem sklopu kritij se povrnejo tudi stroški zavarovančevega otroka na otroškem sedežu kolesa ali v prikolici kolesa in tudi za zavarovančevega hišnega ljubljenčka v prikolici kolesa. Tudi pri opciji izbire posamičnega zavarovanja!
Vse podrobnejše informacije in višine zavarovalnih vsot kritja Asistenca najdeš v Tabeli, točka 16.  v pogojih za WIZ Kolesar.  

Zdravstveno zavarovanje in asistenca v tujini

Dodatna zaščita v tujini ti velja, če izbereš WIZ Kolesar, paket XL.

Kritje zagotavlja asistenčno pomoč in kritje zdravstvenih stroškov ter dodatnih stroškov za kolesarja, ki je imel nezgodo s svojim kolesom v TUJINI, na območju celotne Evrope, z zavarovalno vsoto 15.000€. 

Kritje ASISTENCA:

 • Dostopnost Asistenčnega centra v slovenskem jeziku 24 ur na dan, vse dni v tednu, Organizacija nujne pomoči, Organizacija nujnih prevozov, Obveščanje vas in vaših najbližjih, tvoji telefonski stroški za nujne klice v Asistenčni center

Kritje NUJNIH ZDRAVSTVENIH STROŠKOV:

 • nujne medicinske oskrbe in obiska zdravnika, zdravljenja poškodovanega kolesarja, 
 • zdravil in medicinskih pripomočkov izdanih na zdravniški recept,
 • zobozdravstveno pomoč, ki je potrebna za odpravo akutne bolečine zaradi sveže poškodbe zob, vključno z ekstrakcijo zoba.

Kritje DODATNIH STROŠKOV: 

 • Prevoza do najbližje bolnišnice in nazaj do nastanitve v tujini.
 • Prevoza domov, če si poškodovan in ti zdravstveno stanje omogoča prevoz. Za to kritje morata biti izpolnjena dva pogoja: predhodno soglasje Asistenčnega centra in da se zaradi zdravja ne moreš vrniti domov, kot prvotno planirano.
 • Prevoza in bivanja za spremljevalca po priporočilu lečečega zdravnika, ali stroške prevoza ožjega sorodnika iz Slovenije do kraja hospitalizacije.
 • Mladoletnim se krijejo še dodatni stroški prevoza in stroški bivanja za osebo, ki ostane v spremstvu, ne glede na to, ali je spremstvo priporočil lečeči zdravnik.
 • Spremstva in prevoza otroka, mlajšega od 18 let, domov in prevoza spremljevalca (ob hospitalizaciji ali smrti starša, ko otrok ostane brez spremstva odraslega).
 • Prevoza posmrtnih ostankov zavarovanca domov.
   
 • POMEMBNO: Vsa kritja obvezno uveljavljaš prek klica našega Asistenčnega centra!
Zavarovanje velja za neomejeno število odhodov v tujino v 1 zavarovalnem letu, če posamezno potovanje s kolesom, ne traja več kot 90 dni. Za kritje Dodatna zaščita v tujini moraš zavarovanje skleniti pred odhodom v tujino. V primeru, da si že v tujini, ti kritje prične veljati šele po 5 dneh od dneva začetka zavarovanja.

Ocena izkušnje naših strank

Izberi eno izmed ugodnosti WIZ Kolesar:

 1.   8,5 % popust na kolesarski dres Pogy team UAE Generali - v vrednosti 10,20 €
 2.   50 % popust na prvi ortopedski pregled v Ambulanti Zdravje v vrednosti 40 €
 3.   50 % popust na UZ mišice/mehkega tkiva v Ambulanti Zdravje v vrednosti 40 €
 4.   50 % popust na UZ sklepa v Ambulanti Zdravje v vrednosti 40 €

Po sklenitvi zavarovanja WIZ Kolesar, prejmeš naš mail in polico ter poziv za izbiro tebi najljubše ugodnosti. Svojo izbiro nam javi čim prej na naš mail.  Več o ugodnostih in postopku uveljavljanja si lahko prebereš v Pogojih za koriščenje ugodnosti. 

ŽELIM SE ZAVAROVATI

Kako ukrepati, ko se zgodi nesreča


Če potrebuješ pomoč, vedno najprej pokliči naš Asistenčni center na modri telefon:  080 88 48

če si v tujini, pokliči: +386 5 66 28 500.
 

Svetovalci v našem centru ti bodo hitro svetovali in obvestili o nadaljnjih korakih. Stroške klicev na asistenčni center iz tujine povrnemo po vrnitvi v domovino (shrani si račune).
Vse račune in dokazila o stroških je potrebno priložiti k prijavi škode s kolesom. 

Pogosta vprašanja WIZ Kolesar

S kritjem Asistenca so krita tudi manjša popravila na kraju dogodka. In sicer, vključeni so: 

 • stroški prihoda izvajalca popravil na kraj škodnega dogodka in
 • stroški popravila tvojega (e-)kolesa, če je kolo nevozno in ga je možno popraviti v roku 60 minut (npr. izpraznjena pnevmatika pri kolesu).
 • Poleg stroškov popravila, so kriti tudi stroški rezervnih delov in materiala do višine 50 €.


Bodite pozorni, asistenca v paketu L nudi asistenčne storitve v Sloveniji, kritje asistence v paketu XL pa je razširjeno še na sosednje države (Hrvaško, Italijo, Madžarsko in Avstrijo).


Pomembno: stroški asistence in popravila ne veljajo pri izposoji kolesa, saj to krije  izposojevalec sam!

Kasko zavarovanja za kolo v tem trenutku ni mogoče skleniti preko spleta, lahko pa v obrazcu za sklenitev WIZ Kolesarja označiš, da želiš ponudbo za kasko zavarovanje koles.

Kolegi na Generali zavarovalnici ti bodo pripravili posebno ponudbo za tvoje kolo, pred tem te bodo seveda kontaktirali, zato v obrazcu pusti svoj telefon. Če ti bo ponudba všeč, se lahko kasko zavarovanje kolesa uredi tudi na daljavo.
 

Kakšna so kritja pri kasko zavarovanju koles ?

Svoje kolo lahko zavaruješ:

 • za splošni kasko, pozor tukaj je odbitna franšiza 4% in 
 • proti kraji*
*Pomembno za kritje kraje kolesa: zavarovanje krije škodo le v primeru, če je bilo kolo v času tatvine v zaklenjenem prostoru (garaža, stanovanje…) ali v zaklenjenem vozilu. Npr. zavarovanje NE krije škode, če je bilo kolo na vozilo pritrjeno s sistemom proti kraji!

Pri družinskem zavarovanju WIZ Kolo, prikazana zavarovalna vsota velja na osebo oz. družinskega člana.

Vsak družinski član, je zavarovan in zapisan na polici ter ima kritja s svojo zavarovalno vsoto, skladno z izbranim paketom.

POSEBNOST: Kritja smrt zaradi nezgode, invalidnost s progresijo, zlomi in izpahi ter kritje prehodne oskrbe imajo določene zavarovalne vsote, ki tudi veljajo za vsakega družinskega člana posebej. Za otroke do 14. leta kritje Smrt zaradi nezgode ne velja.

Invalidnost s progresijo 2 pomeni, da če je tvoja trajna invalidnost več kot 50 %, se za vsak odstotek invalidnosti nad 50 % prišteje 2-kratni odstotek zneska za izračun zavarovalnine.

Izračun v praksi: če skupni odstotek invalidnosti znaša 70 %, ti izplačamo 50 % + (2 x 20 %) = 90 % zavarovalne vsote, določene za trajno invalidnost zaradi nezgode.

Zavarovanje kolesarja pri uporabi kolesa ali e-kolesa WIZ Kolesar je del naše ponudbe WIZ MikroGO
Ker sklepaš zavarovanje za uporabo kolesa oz. e-kolesa, je na tvoji zavarovalni polici navedeno poimenovanje »WIZ Kolesar« in zavarovalno kritje po zavarovalnih pogojih WIZ MikroGO je veljavno le, ko uporabljaš kolo ali električno kolo, ne pa tudi druga mikro prevozna sredstva.

Aktualno preberi

Top 13 nasvetov za varno kolesarjenje

Za varno kolesarjenje se drži naslednjih nasvetov

Spoznaj

Kolesarska atrakcija v Italiji

Spoznajte 2 krasni jezeri, okoli katerih je kolesarjenje res noro doživetje.

Preveri
kolo ob sončnem zahodu, wiz kolesar

Izleti s kolesom doma in takoj čez mejo

Spoznaj na kilometre čudovitih kolesarskih poti različnih zahtevnosti, dolžin in cestnih podlag. 

Preveri poti
downhill kolesar, spust, gorsko kolo

Zavarovani tudi "downhill" kolesarji

WIZ Kolesar, poleg mestne, cestne in e-kolesarje, zavaruje tudi tiste, ki obožujejo gorsko kolesarjenje, kolesarske proge in spuste povsod, ne le v kolesarskih parkih.

Preberi zapis