null Podaljšanje registracije prek spleta
moški za računalnikom podaljša registracijo prek spleta
clock image

5

Podaljšanje registracije prek spleta

#wizavto

10 marec, 2019

Tina

Ni ga čez udobje in enostavnost. Če lahko prek spleta plačaš položnice, kupiš kruh in mleko ter rezerviraš dopust z letalskimi vozovnicami vred, čakanje v vrsti pred okencem za podaljšanje registracije nima nobenega smisla.

Seveda nekateri nadvse uživajo, ko lahko, oziroma morajo urediti reči prav tam, na uradih. Že prej si za to predvidijo čas, naredijo načrt in so nato zelo zadovoljni, ko je stvar opravljena. S tem seveda ni nič narobe, vseeno pa se to veliko ljudem zdi popolna potrata časa, denarja in živcev. Če lahko prek spleta plačaš položnice, kupiš kruh in mleko ter rezerviraš dopust z letalskimi vozovnicami vred, čakanje v vrsti pred okencem za podaljšanje registracije nima nobenega smisla.

 

Klik, klik, klik, to je vse


Če si WIZovec, potem vse v zvezi z avtomobilskim zavarovanjem že urejaš prek spleta, z nekaj izpolnjenimi pogoji pa lahko obenem podaljšaš tudi veljavnost prometnega dovoljenja. Resno. To ti omogoča portal eUprava, na katerem lahko urediš vrsto zadev, ki so včasih zahtevale obisk različnih uradov in veliko tvojega časa.


Prednost spletnega podaljšanja prometnega dovoljenja


Pomisli na vse, kar te je do sedaj motilo, ko je bilo treba podaljšati prometno dovoljenje. Seveda se je kakšno leto zgodilo, da pred okencem ni bilo vrste, da je bila na oni strani simpatična uslužbenka (oziroma uslužbenec) in je bilo vse urejeno skoraj mimogrede. A tako bi moralo biti pravzaprav vsakič, kajne? Edina ovira je, da je treba v rednih predpisanih intervalih avto peljati tudi na tehnični pregled, vendar to urediš dokaj hitro.

Podaljšanje registracije in prometnega dovoljenja je lahko hitro, enostavno in udobno.

Ko imaš v rokah potrdilo o brezhibnosti avta, jo namesto v dolgo sosednjo vrsto hitro mahni domov in izkoristi prednosti podaljšanja prek spleta:

•    Portal e-Uprave je pregleden, skozi postopek te vodijo razumljiva navodila.
•    Podaljšanje lahko urediš že 30 dni pred iztekom veljavnosti prometnega dovoljenja.
•    Večina podatkov je že v sistemu, zato ti jih ni treba ponovno vnašati.
•    Plačilo izvedeš s pomočjo plačilne kartice, spletne banke ali sistema Moneta.
•    Ko je postopek zaključen in potrjen, si natisneš potrdilo, da je podaljšanje urejeno.

 

Če tehnični pregled še velja, lahko oboje, zavarovanje in podaljšanje prometnega dovoljenja, urediš kar od doma med dvema serijama smučarskih skokov ali celo med oglasi sredi tvojega priljubljenega filma. Je sploh lahko še bolj enostavno in udobno?

 

Kako se lotim podaljšanja registracije prek spleta?
 

Na spletu enostavno izpolniš vlogo za podaljšanje prometnega dovoljenja, nato vpišeš:

  • številko prometnega dovoljenja in slediš preprostim navodilom in 
  • številko veljavnega obveznega avtomobilskega zavarovanja

Če avtomobilskega zavarovanja še nimaš urejenega, je zdaj čas, da si skleneš spletno avtomobilsko zavarovanje WIZ Avto.

Navodila za postopek podaljšanja veljavnosti prometnega dovoljenja najdeš tukaj, čas, ki ga prihraniš z urejanjem avtomobilskih dokumentov prek spleta, pa lahko uporabiš za kakšno drugo #resnicnofajn zadevo.

 

Povzetek podaljšanja prometnega dovoljenja preko eUprave lahko preveriš tudi v infografiki - Kako podaljšati prometno dovoljenje prek spleta.

Prijavi se na WIZ e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe?