Dopolnilno zdravstveno zavarovanje

WIZ Zdravje

Najugodnejše zavarovanje v Sloveniji, ki te reši doplačila zdravstvenih storitev. Potrebuješ ga po dopolnjenem 26. letu, ali če pred tem ostaneš brez statusa / se zaposliš. Ob sklenitvi izberi ugodnost do 50 €.

Skleni online za 33,46 €

Zakaj WIZ Zdravje?

hitra in preprosta sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

Preprosta sklenitev

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje enostavno skleneš prek spleta. Potrebuješ seveda svoje osebne podatke, tudi kartico zdravstvenega zavarovanja.

hitra in preprosta sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

Ugodnosti do 50 €

Skleni WIZ Zdravje in izberi ugodnost: nižja cena pri zavarovanju WIZ Avto, nakazilo 20€ na TRR, če sklepaš prvič, dobroimetje na bob naročnino ali popust za WIZ Kuža. Ugodnost velja, če zavarovanje pri nas sklepaš prvič in za vsaj tri leta.

hitra in preprosta sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

Brez doplačil

V Sloveniji so nekatere zdravstvene storitve v celoti krite iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, za večino pa moraš doplačati, če nimaš urejenega dopolnilnega zdravstvenega.

prvič dzz z bankovcem 20 eur

Izberi ugodnost do 50 EUR

Ob sklenitvi WIZ Zdravje, izbiraš med naslednjimi ugodnostmi:
- popust pri zavarovanjih WIZ Avto v vrednosti 50 €
- popust pri zavarovanju WIZ Kuža v vrednosti 40 €,
- dobroimetje 30 € na bob naročnino ali 20 € nakažemo na TRR, če sklepaš PRVIČ.
Ugodnost velja, če zavarovanje pri nas sklepaš prvič in za najmanj 3 leta. Za več informaciji preveri pogoje koriščenja ugodnosti. 

Skleni in zadeni e-skiro

Dopolnilno zdravstveno v praksi

Za lažjo predstavo navajamo nekaj primerov informativne narave. Prikazane zneske je potrebno doplačati, če nimaš urejenega WIZ zdravja.

S sklenitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja WIZ Zdravje ti tako ne bo treba doplačevati razlik za:

 1. zdravstvene storitve, ki niso krite iz obveznega zdravstvenega zavarovanja;
 2. storitev nastanitve in prehrane v bolnišnici ali zdravilišču;
 3. vsa zdravila s pozitivne in vmesne liste, predpisana na recept, do priznane vrednosti; vse ne-nujne reševalne prevoze; zdravstvene pripomočke;
 4. ortopedske, ortotične, slušne, očesne, ortodontske in druge tehnične pripomočke do priznane vrednosti;
 5. zobno-protetične nadomestke do priznane vrednosti.

Za polno zdravstveno zaščito ti svetujemo, da urediš dopolnilno zdravstveno zavarovanje WIZ Zdravje.

Ko si brez zavarovanja:

Artroskopija:

iz lastnega žepa plačaš 30 % polne cene te preiskave

192 €

Dvotedenska terapija v zdravilišču:

doplačaš kar 90 % polne cene

1.831,63 €

Očala s stanjšanimi stekli:

doplačaš kar 90 % polne cene

178,38 €

Fasetirano prevleko zoba (plomba):

pri zobozdravnikudoplačaš kar 90 % polne cene

121,33 €

Komu je namenjeno? 

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno vsem, ki imajo veljavno obvezno zdravstveno zavarovanje in so tudi zavezanci za doplačila zdravstvenih storitev. Običajno so to zaposleni, upokojenci, kmetje, študenti, ki izgubijo status, osebe nad 26. letom starosti itd. Veljavno obvezno zdravstveno zavarovanje je nujen predpogoj za sklenitev WIZ Zdravja saj mora doplačila plačevati tisti, ki stroškov zdravstvenih storitev nima v celoti kritih iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.

Skleni, če ga potrebuješ tudi ti. 

Mnenja zavarovancev

Stranke WIZ Zdravje

Bogdan

23.10.2020

test

23.10.2020

Jan

14.08.2020

Patrik

10.08.2020

“Super, hitro in enostavno v 10 min. sklenjeno dodatno in plus zdravstveno zavarovanje pri generali.”

Sebastian

04.08.2020

“Ni mi jasno, če moram vzajemna zavarovanje jaz odjavit ali ga boste vi.”

Jana

03.08.2020

Simon

01.08.2020

Iuliia

31.07.2020

“zaradi napake na vaši strani že skoraj 2 uri poskušam skleniti zavarovanje, upam da tokrat uspešno”

Iuliia

31.07.2020

Pogosta vprašanja o WIZ Zdravju

V Sloveniji so nekatere zdravstvene storitve v celoti krite iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, za večino pa moraš doplačati, če nimaš urejenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja (WIZ Zdravje). S sklenitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja WIZ Zdravje ti tako ne bo treba doplačevati razlik za:

 1. zdravstvene storitve, ki niso krite iz obveznega zdravstvenega zavarovanja;
 2. storitev nastanitve in prehrane v bolnišnici ali zdravilišču;
 3. vsa zdravila s pozitivne in vmesne liste, predpisana na recept, do priznane vrednosti;
 4. vse ne-nujne reševalne prevoze;
 5. zdravstvene pripomočke;
 6. ortopedske, ortotične, slušne, očesne, ortodontske in druge tehnične pripomočke do priznane vrednosti;
 7. zobno-protetične nadomestke do priznane vrednosti.


Komu je zavarovanje WIZ Zdravje namenjeno?

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno vsem, ki imajo veljavno obvezno zdravstveno zavarovanje in so tudi zavezanci za doplačila. Običajno so to zaposleni, upokojenci, kmetje, študenti, ki izgubijo status, osebe nad 26. letom starosti itd.

Veljavno obvezno zdravstveno zavarovanje je nujen predpogoj za sklenitev WIZ Zdravja saj mora doplačila plačevati tisti, ki stroškov zdravstvenih storitev nima v celoti kritih iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.

Dopolnilno zavarovanje pri WIZu skleneš v minuti, pred tem si pripravi osebne podatke in izkaznico zdravstvenega zavarovanja. Zavarovanje lahko plačaš s kreditno kartico ali prek UPN (plačilni nalog). 

Za WIZ Zdravje veljajo splošni pogoji 01-WZZ-01/19. Spletna cena zavarovanja WIZ Zdravje znaša 31,02 € na mesec. Nova spletna premija WIZ Zdravje bo za zavarovanja z veljavnostjo od 1. 11. 2019 dalje znašala 33,46 € na mesec.

Po sklenitvi zavarovanja bomo preverili tvoje podatke o zavarovanosti za ugotavljanje morebitne čakalne dobe in doplačila na premijo. Če ugotovimo, da mora biti na polici določena čakalna doba ali na premijo obračunano doplačilo, ti bomo posredovali novo polico. Če se s popravki ne strinjaš, lahko od pogodbe odstopiš v 15 dneh od prejema nove police, sicer se šteje, da z njimi soglašaš.

V skladu z evropsko Direktivo o distribuciji zavarovalnih produktov – Insurance Distribution Directive (IDD) se za lažjo odločitev o sklenitvi zavarovalne pogodbe, pred sklenitvijo zavarovanja, seznanite z vsemi informacijami o glavnih značilnostih zavarovanja WIZ Zdravje, ki so zbrane v Dokumentu WIZ Zdravje.

Dokument WIZ Zdravje

(.pdf, 100 KB)

Čakalna doba je 3-mesečno obdobje, ko plačuješ premijo, a nimaš kritja, ker tvoje zdravstveno zavarovanje ni bilo pravočasno urejeno (npr. v roku 30 dni od odpovedi zavarovanja pri trenutni zavarovalnici, ko dopolniš 26 let, zaključiš šolanje ali se zaposliš itd.). A brez skrbi, čakalna doba ne velja za vse, temveč le za dve skupini oseb:

 1.  za vse, ki niso sklenili zavarovanja v roku enega meseca od dneva, ko so postali zavezanci za obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje. To so običajno študentje ali dijaki, ki jim preteče status in ne sklenejo zavarovanja pravočasno;
 2.  za vse, ki bi odpovedali dosedanje dopolnilno zdravstveno zavarovanje in novega zavarovanja ne bi sklenili v roku enega meseca.

V primeru, da od 1. 1. 2006 dopolnilno zdravstveno zavarovanje ni bilo urejeno, a bi lahko oz. moralo biti, bo tvoja premija za vsako tako polno leto višja za 3 %. To doplačilo je zakonsko določeno, zato se mu ne moremo izogniti.

Mirovanje police

Med trajanjem zavarovanja se lahko zgodijo različne situacije, zaradi katerih lahko tvoja polica za WIZ Zdravje miruje, npr.:

 • odhod v tujino
 • sprememba statusa študenta,
 • prestajanje zaporne kazni,  ipd.

V času mirovanja ti ne bo treba plačevati premije, a tudi pravic iz WIZ Zdravja ne moreš koristiti. Vse, kar moraš v tem primeru storiti, je, da nam pošlješ pisno zahtevo z dokazili za upravičenost do mirovanja (npr. bivalna viza, potrdilo o šolanju v tujini itd.).

Več o mirovanju in kako ga uveljavljati, lahko preveriš v splošnih pogojih.
 

Prekinitev police dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

 • Če se takoj po sklenitvi police premisliš, jo lahko odpoveš v roku 14 dni od sklenitve. V tem primeru imamo pravico obdržati premijo za vsak dan, ko smo ti nudili kritje.
 • Če se med trajanjem zavarovanja odločiš za odpoved WIZ Zdravja, lahko to narediš po poteku enega leta od sklenitve zavarovanja. Odpovedni rok je 3 mesece.
 • Če nisi več zavezanec za doplačila, lahko prav tako zahtevaš prekinitev tvoje police. Polica preneha tudi v primeru smrti.
 • Če premija ne bo redno plačana, lahko prekinemo tvojo polico. V tem primeru lahko izterjamo neplačane premije s pripadajočimi obrestmi.

Pomembno je, da veš, da od dneva prekinitve ti ni treba več plačevati premije, a tudi nam ni potrebno kriti doplačil. Pri prekinitvi tvoje police imamo pravico zahtevati plačilo premije do konca meseca, v katerem je nastopila prekinitev.

Povezane vsebine

Beri članke, infografike in uporabne informacije za zdrav način življenja. Ne spreglej WIZ nasvetov za zdravstvena zavarovanja.

WIZ Zdravje Plus

Nadstandardno zdravstveno zavarovanje, ki ob nezgodi ali bolezni nudi organizacijo, izvedbo in plačilo stroškov pomoči na domu in prevozov.

Spoznaj
mlada punca z mobilnikom v roki, roza kapa

ZADENI E-SKIRO

Sodeluj v nagradni igri in zadeni Xiaomi Mi Essential električni skiro, avto polnilec/ držalo za telefon Charger Holder in druge WIZastične nagrade.

SODELUJ >
stetoskop in računalnik

Obvezno zavarovanje ni dovolj

V Sloveniji moramo za večino zdravstvenih storitev doplačati sami (npr. za odstranitev slepiča 761,00 €).

Preberi zapis
diploma in potek statusa študenta

Potekel mi je status. Kaj pa sedaj?

Preberi, kaj vse moraš urediti, če ti v tem letu poteče status študenta oziroma boš dopolnil 26. let.

Beri naprej

Prijavi se na e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.