WIZ Specialisti z asistenco

Zavarovanje, ki ti omogoča, da hitreje obiščeš zdravnika specialista.
Vključuje zdravstveno asistenco, drugo mnenje in video posvet z zdravnikom.
Ne spreglej storitve HALO DOKTOR, ki ti omogoča hiter posvet na daljavo z zdravnikom splošne medicine.

Skleni online

Kako najhitreje do specialista, diagnoze in zdravljenja?

Imaš napotnico za specialista? Verjetno si med zadnjimi na dolgem seznamu čakajočih v javnem zdravstvenem sistemu. Na prvi pregled pri kardiologu moraš čakati 210 dni, na magnetno resonanco celotne hrbtenice 210 dni, na operacijo krčnih žil pa kar 735 dni … (NIJZ, Poročilo o čakalnih dobah 1.9.2020). Praksa je, da zdravnika specialista iščeš sam in »unovčiti« e-napotnico je pogosto izziv… Samoplačniški pregled lahko seveda plačaš tudi sam, vendar so cene teh zdravstvenih storitev precej zasoljene.

Vsemu temu se lahko izogneš z zavarovanjem WIZ Specialisti. Preprosto pokličeš na 080 81 10 ali pišeš in dostaviš e-napotnico na zdravje.si@generali.com. Naše strokovno osebje v centru Asistenca zdravja te bo nato vodilo in poskrbelo za vse. Hitro, prijazno in skladno s tvojimi zdravstvenimi potrebami in željami.

Izjave naših strank

Stranke WIZ Specialisti

Prednosti zavarovanja WIZ Specialisti:

ikona stetoskop

Priznani specialisti in klic splošnega zdravnika

Že več kot 20 let pogodbeno sodelujemo z vrhunskimi zdravniki specialisti. Sam izbereš specialista, ki mu najbolj zaupaš. Če hitro potrebuješ posvet z zdravnikom - izkoristi novo storitev HALO DOKTOR, ki omogoča hiter posvet na daljavo z zdravnikom splošne medicine.

Informativni izračun >

ikona stetoskop

Pokrijemo samoplačniške stroške

Vse potrebne samoplačniške zdravstvene storitve za diagnozo in zdravljenje plačamo neposredno izvajalcu, ki ga izbereš. Ne omejujemo te s številom, ceno in seznami zdravstvenih storitev, le z zavarovalno vsoto. To je maksimalna vrednost, ki jo lahko dosežejo tvoje koriščene zdravstvene storitve v letu dni. Izbiraš lahko med 3 paketi.

Razišči spodaj

ikona stetoskop

Drugo mnenje zdravnika za vso družino

Zagotavljamo druge mnenje zate in vse tvoje ožje družinske člane. Strokovnjaki iz mednarodne mreže Advance Medical nudijo drugo mnenje o diagnozi, o kronični bolezni in prirojeni težavi).
Z zdravnikom skrbnikom Advance Medical v Sloveniji se lahko posvetuješ tudi o možnostih zdravljenja doma in v tujini.

Ne spreglej ugodnosti

Primer: Obisk specialista ortopeda

Sklenjeno imaš zavarovanje WIZ Specialisti z asistenco (veliki paket). V času trajanja zavarovanja te začne boleti koleno, kar te ovira pri delu in v prostem času.

V javnem zdravstvenem sistemu bi za pregled pri ortopedu, rentgen, magnetno resonanco in kontrolni pregled, na katerem bi prejel diagnozo, čakal v povprečju 335 dni*, več kot 11 mesecev. V primeru, da ortoped predpiše operacijo – artroskopijo kolena, bi nanjo v javnem zdravstvenem sistemu čakal v povprečju 273 dni*.

Tvoji pregledi in čakanje na operacijo bi v javnem zdravstvenem sistemu trajali skupaj povprečno 608 dni*, brez upoštevanja obdobja celjenja po operaciji.

Če bi po operaciji pri ortopedu opravil tudi kontrolni pregled in bi ti zdravnik predpisal še fizioterapijo, bi tudi to lahko organizirali hitreje kot v javnem zdravstvenem sistemu.

* NIJZ, Poročilo o čakalnih dobah 1. 9. 2020 

PREVERI SVOJO CENO >

Časovnica za obisk ortopeda

Kontrolni pregled

Pregled pri ortopedu, rentgen, magnetna resonanca

WIZ: do 28 dni
Javno zdravstvo: 335 dni*

Operacija

Ortoped predpiše artroskopijo kolena

WIZ: do 40 dni
Javno zdravstvo: 273 dni*

le 40 dni

Skupaj: Z WIZ: 40 dni
Javno zdravstvo: 2 leti

»Ob dogovorjeni uri sem dobila storitev vrhunskega strokovnjaka.« 

IZJAVA ZADOVOLJNE STRANKE

Opis kritij WIZ Specialisti z asistenco

Specialistična obravnava in Diagnostične preiskave


Specialistična obravnava

V zavarovanje so vključene vse specialistične ambulantne storitve, ki so potrebne za postavitev diagnoze oziroma za zdravljenje novonastale bolezni in poškodb ter vključujejo:

 • specialistični pregled,
 • pripadajoče osnovne slikovne, funkcionalne in laboratorijske preiskave in osnovne meritve (npr. UZ ultrazvok, RTG rentgen, EKG, EMG, patohistološke preiskave) ter
 • pripadajoče enostavne ambulantne posege (npr. aplikacija blokade, punkcija, ki se lahko izvedejo v okviru specialističnega pregleda).
   

Diagnostične preiskave

Zahtevne diagnostične preiskave so nadaljevanje specialistične obravnave in so potrebne za postavitev diagnoze oz. zdravljenje novonastale bolezni in poškodbe. To so lahko:

 • računalniška tomografija,
 • magnetna resonanca,
 • pozitronska emisijska tomografija, scintigrafija, irigografija,
 • UZ vodena biopsija notranjih organov,
 • endoskopski UZ, artrografija, gastroskopija in kolonoskopija ter tudi
 • morebitni odvzem tkiva ...


Fizioterapija

Fizioterapija vključuje storitve ambulantne fizioterapije, ki so nadaljevanje specialistične obravnave, zahtevne diagnostične preiskave ali operativnega posega in so potrebne za zdravljenje novonastale bolezni ali poškodbe.

Kriti so stroški fizioterapije:

 • za stanja po opravljenem operativnem posegu,
 • po zlomu kosti,
 • po delnem ali popolnem izpahu sklepa oziroma po delni ali popolni raztrganini mišic, tetiv in/ali vezi, ki mora biti dokazana z ustrezno slikovno diagnostiko (npr. UZ, MRI) ter 
 • po carskem rezu.

Fizioterapija se lahko koristi največ eno leto po novonastali bolezni oziroma se obdobje enega leta začne upoštevati po tistem, ko je bil zavarovanec na podlagi medicinske indikacije sposoben za izvedbo fizioterapije, razen v primeru poškodovanih živcev, kjer je ta rok dve leti.

Zavarovancu krijemo stroške storitev ambulantne fizioterapije do pet obravnav za posamezen zavarovalni primer. V primeru potrebe po dodatni fizioterapiji zaradi posledic iste poškodbe ali bolezni odločamo o vrsti in številu potrebne dodatne fizioterapije mi, na podlagi medicinske dokumentacije in strokovnega mnenja našega pooblaščenega zdravnika ali fizioterapevta.

Kritje velja do 400 EUR letno.


Operacije

Z zavarovanjem so krite operacije za katere v javnem zdravstvu običajno veljajo najdaljše čakalne dobe, saj niso opredeljene kot nujne. Operativni poseg vključuje diagnostične in/ali terapevtske posege, ki so nadaljevanje specialistične obravnave ali zahtevne diagnostične preiskave in so potrebni za postavitev diagnoze oz. za zdravljenje novonastale bolezni ali nezgode. To so:

 • poseg na očesu (pterigij, pinguekula, xantalazma, entropij),
 • poseg na solznih žlezah in solzevodih,
 • posegi na nosu (endoskopska operacija nosu in obnosnih votlin, klasična ali endoskopska mukotomija, endoskopska ablacija polipov),
 • poseg na roki (artroskopija zapestja zaradi poškodbe hrustanca, utesnitve in prostih teles, operacija karpalnega kanala, sprožilnega prsta),
 • poseg na komolcu (artroskopija komolca kot posledica poškodbe hrustanca, utesnitve in prostih teles,
 • operativni posegi, ki vključujejo oskrbo poškodovanih vezi, tetiv ali živcev),
 • poseg na ramenskem sklepu (artroskopska oskrba poškodovane tetive dolge glave bicepsa, rekonstrukcija rotatorne manšete, stabilizacija ramenskega sklepa zaradi izpahov po poškodbi),
 • poseg na hrbtenici (dekompresija stenoze spinalnega kanala s stabilizacijo ali brez stabilizacije, operacija hernije disci, vertebroplastika),
 • poseg na kolku (artroskopija zaradi poškodbe labruma, utesnitve ali prostih teles dokazanih z MR preiskavo),
 • poseg na kolenskem sklepu (artroskopija kolena kot posledica poškodbe meniskusa, hrustanca, odstranitev prostega telesa, rekonstrukcija ali fiksacija vezi kolenskega sklepa),
 • poseg na gležnju (artroskopija gležnja kot posledica poškodbe hrustanca, utesnitve in prostih teles, dokazanih z MR preiskavo, stabilizacija gležnja po zvinu gležnja, šivanje - rekonstrukcija Ahilove tetive),
 • poseg na stopalu v primeru poškodbe ali v primeru odstranitve novonastalih mehkotkivnih ali kostnih sprememb, 
 • operativno zdravljenje krčnih žil,
 • koronarografija, perkutana transluminalna angioplastika (PTA),
 • UZ razbijanje ledvičnih kamnov,
 • ERCP (Endoskopska–Retrogradna–Holangio-Pankreatikografija),
 • hidrokela, spermatokela ali varikokela,
 • rektoskopski poseg, polipektomija, endoskopska operacija v zadnjem delu širokega črevesa, operacija hemoroidov, incizija analne fisure,
 • kirurška ekscizija izrastkov kože, brazgotin in mehkih delov, če je odstranitev predpisana s strani zdravnika specialista,
 • druge odstranitve tvorb in znamenj, če je tkivo poslano na patohistologijo.

Z WIZ Specialisti imaš urejeno organizacijo in plačilo preiskav ali posegov z nočitvijo ali brez nočitve v bolnišnici. 

Kritje velja do 7.000 EUR letno.


Psihološka pomoč

Storitev vključuje storitve ambulantne psihoterapije ali klinične psihologije, in sicer v primerih:

 • diagnosticiranega resnega zdravstvenega stanja, 
 • izgube ožjega družinskega člana,
 • poporodne depresije, ki jo ugotovi osebni zdravnik ali specialist,  
 • v primeru trajne izgube delovne zmožnosti opravljanja lastnega poklica.

Storitev vključuje stroške psihološke pomoči do 10 individualnih obravnav (seans) ambulantne psihoterapije ali klinične psihologije.  

Kritje velja do 700 EUR letno.
 

Zdravila 

Vključena so zdravila, ki jih je zdravnik predpisal na beli recept v okviru specialističnega pregleda (izvedba specialistične obravnave, zahtevne diagnostične preiskave oz. operativnega posega). 

V zavarovalnem letu se za novonastalo bolezen krijejo le stroški prve izdaje zdravila v količini, ki je potrebna za zdravljenje novonastale bolezni, vendar največ za trideset dni. Zdravilo mora biti predpisano na beli recept po navodilih, ki veljajo v obveznem zdravstvenem zavarovanju, ter izdano v lekarni.

Izključena so zdravila, za katera je določen poseben režim predpisovanja, z izjemo zdravil, ki jih lahko predpisuje zdravnik specialist.

Kritje velja do 200 EUR letno.


Izdelava načrta zdravljenja po nezgodi z zdravljenjem v bolnišnici

Z načrtom zdravljenja si zagotoviš optimalno zdravljenje poškodbe. Tako se izogneš morebitnim trajnim posledicam. Zdravnik pregleda in skrbno preuči medicinsko dokumentacije nastale poškodbe. Če je potrebno, te bo naročil na dodatno osnovno slikovno diagnostiko. Na podlagi tega svetuje, kako nadaljuješ zdravljenje in izdela načrt zdravljenja.
 

Strokovni posvet z zdravnikom po telefonu ali video posvet

Vključuje posvet z našim pooblaščenim zdravnikom v zvezi z obstoječim zdravstvenim stanjem in  kronično boleznijo.

Strokovni posvet vključuje tudi enkratno svetovanje zavarovancu o negi otroka do dopolnjenega enega meseca starosti otroka ter svetovanje v zvezi z novonastalo boleznijo, če je ta nastala v prvem mesecu starosti otroka.

Na termin posveta se dogovoriš z našo asistenco, s klicem na Asistenco zdravje 080 81 10. Vabilo na e-posvet prejmeš po e-pošti in se prijaviš. 


Drugo mnenje strokovnjakov iz tujine 

Priznani zdravniki mednarodne mreže Advance Medical izdelajo drugo mnenje o tvoji diagnozi in možnostih zdravljenja v Sloveniji in tujini. Izdelavo Drugega mnenja nudijo vsi paketi zavarovanja Specialisti z asistenco.

 • Drugo mnenje velja in se izdela tudi za bolezni in poškodbe, ki so bile že prisotne ob sklenitvi zavarovanja. Pridobiš ga lahko tudi za kronične bolezni ali prirojene težave.
 • Koristijo ga lahko tudi ožji družinski člani: partner, otroci do 21. leta in starši (zavarovanci velikokrat uveljavljajo storitev drugega mnenja za svoje otroke).

Zavarovalnica po pridobitvi drugega mnenja organizira in plača morebitne nadaljnje zdravstvene storitve, skladno z izbranim paketom zavarovanja. 

Za storitve organizacija psihološke pomoči, načrt zdravljenja po nezgodi, posvet z zdravnikom (po telefonu, video posvet) in drugo mnenje NE potrebujete napotnice vašega zdravnika.


Halo Doktor

Kritje Halo Doktor krije stroške zdravstvenega posveta z zdravnikom splošne ali družinske medicine na daljavo (video ali telefonski klic). Zdravnik po posvetu izdela izvid, v katerem poda svoje mnenje ali priporočila oziroma izda HD napotnico za specialistični pregled. 

 • Video pogovor z zdravnikom takoj ali po predhodno dogovorjenem terminu.
 • Odziv zdravnika v nekaj minutah od klica (v cca 15 minutah).
 • Priprava Izvida z razlago zdravnika (takoj po opravljenem posvetu) in HD napotnice za morebitno nadaljnje zdravljenje pri zdravniku specialistu.
 • Neomejeno število klicev.
 • Dostopnost: posvet z zdravnikom je na voljo vse dni v tednu med 6. in 22. uro, tudi med prazniki.

Storitev Halo Doktor velja že naslednji dan po plačilu premije!

 


Asistenca zdravje


Prek Asistence zdravje pridobiš informacije o:

 • tvoji polici,
 • izvajalcih zdravstvenih storitev,
 • pogojih in načinu uveljavljanja pravic iz tvoje police,
 • uveljavljanju pravic v sistemu mreže javne zdravstvene službe v Sloveniji,
 • odobritev in organizacija zdravstvenih storitev pri pogodbenih izvajalcih zdravstvenih storitev.

Odločanje o upravičenosti do pravic iz vaše police in organiziranje:

 • izvedbe zdravstvenih storitev iz tvoje police,
 • izdelave načrta zdravljenja v primeru poškodb zaradi nezgode,
 • izvedbe strokovnega posveta v zvezi z zdravstvenim stanjem,
 • izdelave drugega mnenja.

Za informacije pri uveljavljanju zavarovanja, pokliči na 080 81 10. 

»Namesto 155 dni čakanja sem svoje težave rešil v enem tednu."

IZJAVA ZADOVOLJNE STRANKE

3 paketi zavarovanja WIZ Specialisti

Preveri kritja in izberi paket, ki skrajša pot do zdravnika specialista, zdravil in zdravstvenih storitev. Veliki paket ima najvišjo zavarovalno vsoto, ki znaša 10.000 €.

Vključene zdravstvene storitve:

VELIKI PAKET
10.000 €
SREDNJI PAKET
3.000 €
MALI PAKET
2.000 €
Specialistična obravnava  vključeno vključeno  vključeno
Diagnostične preiskave vključeno vključeno vključeno
Drugo mnenje vključeno vključeno vključeno
Načrt zdravljenja vključeno vključeno vključeno
Strokovni posvet z zdravnikom vključeno vključeno vključeno
Psihološka pomoč (do 700€ letno) vključeno vključeno vključeno
Storitev Halo Doktor vključeno vključeno  vključeno 
Zdravila (do 200€ letno) vključeno vključeno -
Fizioterapija (do 400€ letno) vključeno vključeno -
Operacije (7.000€ letno) vključeno - -

Asistenčne storitve

vključeno vključeno vključeno
 

Preveri ceno

Preveri ceno

Preveri ceno

Zavarujejo se lahko osebe od 1 do 70 leta. Za mlajše od 18 let, mora biti sklenitelj in plačnik zavarovanja zakoniti zastopnik.

Kako uveljavim zavarovanje WIZ Specialisti?

Pokliči Asistenco Zdravje
080 81 10

Ko prejmeš napotnico za specialista ali izvid , pokliči 080 81 10 Asistenco zdravje.
Za potrebe organizacije psihološke pomoči, načrt zdravljenja (nezgoda), posvet z zdravnikom in drugo mnenje, napotnica ni potrebna - predloži se le obstoječa zdravstvena dokumentacija.

Pokliči asistenco

Plačamo
zdravstveno storitev

Zavarovalnica plača vse odobrene zdravstvene storitve neposredno izvajalcu.
Le za zdravila, predpisana na beli recept, plačaš v lekarni sam. Nato račun pošlješ na Asistenco zdravje (zdravje.si@generali.com), kjer bomo uredili vračilo denarja na tvoj TRR.

Pošlji sporočilo

Naročimo te v
specialistično ambulanto

Obrazec za prijavo škode hitro in enostavno urediš prek e-prijave škod. Sledi odobritev storitve in dogovorimo termin. Če bo specialist za postavitev diagnoze potreboval dodatno diagnostično storitev, nam posreduj izvid pregleda, da lahko določimo termin dodatne storitve.

Hitra prijava škode

Vključena storitev "Halo doktor", hiter posvet z zdravnikom splošne medicine

Zavarovanje Specialisti z asistenco vključuje in omogoča tudi storitev hitrega zdravstvenega posveta na daljavo z zdravnikom splošne medicine: 

 • Video pogovor z zdravnikom takoj ali po predhodno dogovorjenem terminu.
 • Pripravljen Izvid z razlago zdravnika (takoj po opravljenem posvetu) in izdaja HD napotnice za morebitno nadaljnje zdravljenje pri zdravniku specialistu.
 • Posvet z zdravnikom je na voljo vse dni v tednu, med 6. in 22. uro, tudi med prazniki.
 • Število klicev je neomejeno.

Kako se lahko hitro povežeš z zdravnikom splošne medicine?

 

 1. Na spletni strani halodoktor.si/generali aktiviraš storitev s klikom na gumb »PRIJAVA«. Vneseš svojo GSM številko in prejmeš SMS z varnostno kodo. 
 2. Vpišeš svoje podatke: ime, priimek, datum rojstva, e-naslov.
 3. Za posvet z zdravnikom izbereš:
  - ali takojšnji video/telefonski klic (praviloma v roku 15 minut)
  - ali se naročiš na prosti termin, ki ti najbolj ustreza.
 4. Opraviš pogovor z zdravnikom, izvid in morebitno "HD napotnico" prejmeš v nekaj minutah.

Za dodatne informacije, pokliči Asistenco zdravje 080 81 10 ali piši na zdravje.si@generali.com.

»Še obrnil se nisem in sem že naročen. Nadsvetlobna hitrost. Čestitam!« 

IZJAVA ZADOVOLJNE STRANKE

video pogovor z zdravnikom, WIZ Specialisti, storitev Halo Doktor

Kako HITRO do zdravnika?

 1. Skleni WIZ SPECIALISTI z novim kritjem HALO DOKTOR.
 2. TERMIN ZA SPECIALISTA DOBIŠ ZELO HITRO! 
 3. Posvet na daljavo z ZDRAVNIKOM SPLOŠNE MEDICINE, dobiš na IZBRANI TERMIN ali okvirno v 15 minutah.
SKLENI >

Povezane vsebine WIZ Specialisti

pogovor z zdravnikom specialitom, intervju

Oglej si potek video pogovora z zdravnikom

Intervju z dr. Žiga Hladnik, ki pravi, da je natančen pogovor s pacientom ključnega pomena za hitro postavitev diagnoz.

Preberi intervju

Kdaj vzeti drugo mnenje zdravnika?

Drugo mnenje o diagnozi in zdravljenju v Sloveniji ali tujini izdajo priznani zdravniki iz mednarodne mreže Advance Medical. Velja tudi za ožje družinske člane.

Spoznaj zavarovanje
Izjava zadovoljne stranke WIZ Specialisti

»Ste zelo hitri, prijazni in predvsem strokovni.«

Sodelujemo s prek 300 pogodbenimi izvajalci, ki nudijo specialistične storitve. Naša mreža je dobro organizirana ...

Kako je v praksi?

Pogosta vprašanja WIZ Specialisti

 • Zavarovanje WIZ Specialisti krije vse potrebne zdravstvene storitve za diagnozo novo nastale bolezni ali nezgode. Storitve niso omejene s številom, ceno in seznami zdravstvenih storitev, ampak le z letno zavarovalno vsoto (odvisna od paketa: veliki, srednji, mali).
 • V zavarovanje so vključene zdravstvene storitve na vseh področjih medicine. Izjema so le revmatologija, psihiatrija, stomatologija in merjenje dioptrije.
 • Niso krite obstoječe kronične bolezni in preventivne zdravstvene storitve.
 • Če se kronične bolezni pojavijo med trajanjem zavarovanja, jih zdravimo 6 mesecev od prejete diagnoze. Nato se lahko zdravljenje nadaljuje v javnem zdravstvenem sistemu. 
 • V vsakem primeru, ob sklenitvi zavarovanja za obstoječo kronično bolezen in že obstoječo zdravstveno težavo, krijemo posvet s strokovnjakom po telefonu (videu) in drugo mnenje.

Pred sklenitvijo zavarovanja, ti predlagamo, da se seznaniš s splošnimi pogoji in dokumentom s podrobnimi informacijami o zavarovanju WIZ Specialisti. Za zavarovanje veljajo: 

Zavarujejo se lahko osebe od 1. do 70. leta starosti in nimajo statusa profesionalnega ali vrhunskega športnika. Za mlajše od 18 let, mora biti sklenitelj in plačnik zavarovanja zakoniti zastopnik.

Zavarujejo se lahko tudi rekreativni športniki, ki se ukvarjajo z v pogojih opredeljenimi nevarnimi športnimi aktivnostmi in športniki, registrirani člani športne organizacije, ki se ukvarjajo s športnimi aktivnostmi v določenih športnih panogah (pri treningu in udeležbi na javnih športnih tekmovanjih, ko je zavarovanec registrirani član športne organizacije). V teh primerih se na premijo obračuna 50 % doplačilo. Športniki, ki imajo status profesionalnega ali vrhunskega športnika se lahko zavarujejo le po posebnih ponudbi Paket Športnik (za več info o tej ponudbi, pokličeš na 080 11 24).

Zavarovanje WIZ Specialisti velja s prvim dnem naslednjega meseca od datuma sklenitve. Pogoj za sklenjeno zavarovanje je plačilo prve premije. 

Zavarovanje velja eno leto in se ob izteku dogovorjene dobe vsakokrat podaljša za enako časovno obdobje, za katerega je bilo sklenjeno, razen če se zavarovanje odpove v skladu z veljavnimi pogoji. Zavarovanje se lahko podaljšuje do dopolnjenega 75. leta starosti.

Prekinitev zavarovanja WIZ Specialisti je možna kadar koli med trajanjem zavarovanja. Zavarovanje se lahko prekine z naslednjim mesecem po prejemu odstopne izjave. Če je v zavarovalnem letu v katerem se odpoveduje polica, nastal zavarovalni primer, se premija poravna v celoti do konca tekočega zavarovalnega leta.

 • Storitev Halo Doktor velja že naslednji dan po plačilu premije!Kdaj velja čakalna doba?

 • Ob prvi sklenitvi zavarovanja je za bolezni čakalna doba 3 mesece.
 • Za zdravljenje nezgode ni čakalne dobe.
 • Ob nadaljnjem neprekinjenem avtomatičnem podaljševanju zavarovanja ni čakalnih dob.
 • Za bolezni, ki so začasne in že prisotne v trenutku sklepanja, velja 2-letna čakalna doba. Če se v času čakalne dobe še zdraviš, se bo 2-letna čakalna doba štela od zaključka zdravljenja naprej. 
 1. Izdelava načrta zdravljenja po nezgodi z zdravljenjem v bolnišnici
  Z načrtom zdravljenja si zagotovite optimalno zdravljenje vaše poškodbe. Tako se izognete morebitnim trajnim posledicam. Zdravnik vas pregleda in skrbno preuči medicinsko dokumentacije vaše poškodbe. Če je potrebno, vas bo naročil na dodatno osnovno slikovno diagnostiko. Na podlagi tega vam svetuje, kako nadaljujete zdravljenje in izdela načrt zdravljenja.
   
 2. Strokovni posvet z zdravnikom po telefonu ali video posvet
  Vključuje posvet z našim pooblaščenim zdravnikom v zvezi z obstoječim zdravstvenim stanjem in  kronično boleznijo. Na termin posveta se dogovorite s klicem na Asistenco zdravje 080 81 10. Vabilo na e-posvet prejmete po e-pošti in se prijavite. 
   
 3. Drugo mnenje strokovnjakov iz tujine 
  Priznani zdravniki mednarodne mreže Advance Medical vam izdelajo drugo mnenje o vaši diagnozi in možnostih zdravljenja v Sloveniji in tujini. Izdelavo Drugega mnenja nudijo vsi paketi zavarovanja WIZ Specialisti. Izdelamo ga tudi za bolezni in poškodbe, ki so bile že prisotne ob sklenitvi zavarovanja. Pridobite ga lahko tudi za kronične bolezni ali prirojene težave. Koristijo ga lahko tudi ožji družinski člani: partner, otroci do 21. leta in starši (zavarovanci velikokrat uveljavljajo storitev drugega mnenja za svoje otroke). Zavarovalnica po pridobitvi drugega mnenja organizira in plača morebitne nadaljnje zdravstvene storitve, skladno z izbranim paketom zavarovanja. 

Doplačilo za kritje rizika zaradi ukvarjanja z nevarnimi športi je potrebno za:

1. REKREATIVNE športnike, ki se ukvarjajo z naštetimi NEVARNIMI ŠPORTI:

 • alpinizem, gorništvo/nad 3000 m, jamarstvo, bungee jumping, kajtanje, downhill, soteskanje, smučanje na vodi, smučanje (turno, akrobatsko), smučarski skoki, sankanje (bob, športne sani), letalstvo, zmajarstvo, balonarstvo, padalstvo, jahanje, borilni športi, potapljanje, podvodni ribolov, skoki v vodo, avtomobilizem, motociklizem, karting, športna plovila, jadranje, kajak, kanu, rafting.
   

2. REGISTRIRANE ČLANE ŠPORTNE ORGANIZACIJE PRI ŠPORTIH:

 • plavanje, hokej, kolesarstvo, smučanje/deskanje, ekipni športi z žogo, rolanje, kotalkanje, drsanje, duatlon, triatlon, gimnastika, balet, atletika, tenis.

Podrobni seznam nevarnih športov in športov za registrirane člane športnih organizacij, najdeš v splošnih pogojih. 

»Tako lepega in spoštljivega odnosa do pacientov ne doživiš vsak dan.«
»Ste zelo hitri, prijazni in predvsem strokovni.« 
»Maksimalno se potrudite za stranko.« 
»Še obrnil se nisem in sem že naročen. Nadsvetlobna hitrost. Čestitam!« 
»Namesto 155 dni čakanja sem svoje težave rešil v enem tednu.« 
»Ob dogovorjeni uri sem dobila storitev vrhunskega strokovnjaka.« 
»Tako lepega in spoštljivega odnosa do pacientov ne doživiš vsak dan, bil sem sprejet kot kralj.«
»Danes sem vas kontaktiral, jutri imam storitev. Hitreje res ne gre! Sem super zadovoljen.«

zdravnica meri krvni tlak pacientki WIZ Specialisti

Hitro zdravljenje bolezni in poškodb

Z zavarovanjem WIZ Specialisti na specialista čakaš manj 

Na poti do diagnoze in zdravljenja je vključena strokovna pomoč, z asistenco pri izbiri ustreznega specialista, organizacijo termina, plačilo pregledov pri zdravnikih specialistih in poravnavo stroškov ambulantnih posegov ter diagnostičnih preiskav. Cena zavarovanja je odvisna od izbranega paketa, tvoje starosti in športne aktivnosti zavarovane osebe.  

PREVERI CENO >

Prijavi se na WIZ e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe?