null Zakaj evropska kartica ni dovolj?
Letalo na nebu
clock image

4

Zakaj evropska kartica ni dovolj?

#wiztujina

20 junij, 2023

Margi

Za celovito kritje v primeru zdravstvenih težav v tujini evropska kartica zdravstvenega zavarovanja pogosto ni dovolj.

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja namreč krije le stroške v primeru zdravljenja v javnih bolnišnicah, ne pa tudi v privatnih klinikah, prevozov  domov, ne omogoča asistence.
 

Kakšna je razlika med zavarovanjem WIZ Tujina in evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja ?

Opis kritja

Zavarovanje za tujino
WIZ Tujina

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja

Kritje stroškov zdravljenja v javnih bolnišnicah

Kritje stroškov zdravljenja v zasebnih bolnišnicah

24 urna asistenca v slovenščini

Kritje celotne višine stroškov zdravljenja*

Kritje prevoza v domovino)

Kritje nujnih helikopterskih prevozov (npr. iz smučišč, ipd.)

* Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja krije le stroške zdravljenja v obsegu osnovnega zdravstvenega zavarovanja v določeni državi, ni pa nujno, da to pomeni 100 % pokritje. V Sloveniji so zdravstvene storitve krite iz obveznega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in tako je lahko tudi še kje drugje po svetu.

Potrebujem zavarovanje za TUJINO >


Kamorkoli že greš, WIZ Tujina ti sledi do roba sveta. Zdravstveno zavarovanje za tujino WIZ Tujina je nastalo na podlagi več kot 20-letnih izkušenj. Urediš ga vedno pred odhodom v tujino, sicer ne velja od prvega dneva sklenitve.


Zavarovanje WIZ Tujina krije stroške:

 • celotne organizacije asistence,
 • nujnega zdravljenja v tujini, zdravil in medicinske oskrbe,
 • zdravstvenih storitev, za primer bolezni Covid vključeno
 • organizacije vseh prevozov do bolnišnice ali klinike in nazaj,
 • prevoza domov, spremstvo in prevoz mladoletnega otroka, prevoz družinskega člana,
 • izgube ali kraje prtljage, izgube ali kraje osebnih dokumentov,
 • morebiten preklic leta ali zamude prtljage ali leta, 
 • dodatna kritja: Potovanje, Odgovornost, Nezgoda, Odpoved in Prekinitev potovanja, Kraja ali izguba bančne kartice ...
   

Kaj moraš storiti, ko v tujini potrebuješ našo pomoč?

 • Če se ti pripeti nezgoda ali potrebuješ nujno zdravstveno pomoč zaradi bolezni, pokliči naš Asistenčni center na številko: +386 5 66 28 500.
 • Navedi svojo številko police, ime, priimek, naslov in telefonsko številko ter natančno razloži, kaj se ti je pripetilo, da potrebuješ pomoč.
 • Operater ti bo dal navodila, kaj storiti in pomagal pri organizaciji prevoza do zdravnika.
 • Če bo potrebno, se bosta v komunikacijo vključila tudi zdravnik oz. medicinsko osebje, ki bodo z nasveti  pomagali kar takoj preko telefona.
 • Zavarovanje za tujino krije tudi povračilo stroškov telefonskih klicev na številko našega Asistenčnega centra  (predložiti je potrebno razčlenjen račun vašega telefonskega operaterja).

Zdravniške storitve so krite v obsegu zavarovalne vsote na tvoji polici. Če boš za zdravniške storitve plačal sam, shrani vse račune in izvide pregledov pri zdravniku, mi pa ti bomo denar nakazali na tvoj račun po vrnitvi v domovino in predložitvi zahtevka za povračilo stroškov.
 

3 nasveti, kako prihraniti pri zavarovanju za tujino

Da bo zate še bolj enostavno, smo izbrali nekaj nasvetov, kako lahko pri zavarovanju za tujino dodatno prihraniš:

 • Izberi družinsko zavarovanje za tujino in poveži družinske člane na eni polici - tako je še ugodneje.
 • Če potuješ večkrat letno in posamezna potovanja ne presegajo 90 dni, potem je najboljša izbira celoletno zavarovanje za tujino. Pri tem prihaniš še dodatnih 10 %.
   
 • Če večkrat letno potuješ le v države BALKANA: na Hrvaško, v Bosno in Hercegovino, v Srbijo, Črno Goro in Severno Makedonijo, izberi prilagojeno ponudbo za to območje, ki je še ugodnejša - izberi območje kritja BALKAN (za posameznika stane le 19,53 €, za celo družino pa le 39,06 €)! 
   

Izberi zavarovanje WIZ Tujina, da si brez skrbi po vsem* svetu!

 • V času stiske v kraju, ki ga ne poznaš in običajno tudi težko razumeš jezik, je pomoč v slovenskem jeziku še kako dobrodošla.
 • Zavarovanje za tujino ne krije le zdravniške pomoči, ampak tudi prevoz do zdravnika in nazaj oz. po potrebi pot nazaj v domovino.
 • Naša asistenca ti sledi do roba sveta in se lahko pohvali z lastnim medicinskim osebjem (zdravniki in medicinske sestre), ki skrbijo za naše zavarovance v času zdravljenja v tujini, komunicirajo z zdravstvenim osebjem v kliniki ali bolnici in jih usmerjajo na prave točke za pomoč v posameznih primerih.
 • Poleg tega asistenčni center poskrbi tudi za obveščanje svojcev o neprijetnem dogodku v tujini.
 • V primeru, da mora zavarovanec bivanje v tujini podaljšati, skrajšati ali spremeniti, asistenčni center poskrbi za vse rezervacijske storitve (hotelske, letalske ali za izposojo avtomobila) in prenos sporočil do svojcev.


*Kje po svetu zavarovanje ne velja?

Zavarovanje za tujino ne velja v sankcioniranih državah, zato je dobro, da preveriš svojo izbrano destinacijo, še preden kupiš letalske karte ali rezerviraš prenočišče. 

Od 19. 10. 2022 naprej se za sankcionirane države štejejo: Demokratična ljudska republika Koreja, Iran, Sirija, Venezuela, Kuba, Belorusija, Rusija, Afganistan, Mjanmar in teritoriji Krim, Donetsk, Luhansk, Zaporožje ter Herson. Ker se seznam lahko spreminja, lahko redno osvežen seznam trenutno sankcioniranih držav najdeš tukaj

 

Kdaj je potrebno skleniti zavarovanje za tujino in kdaj se ga lahko podaljša?

Zavarovanje za tujino je zanesljiv sopotnik na potovanjih, vendar le, če na to misliš preden odideš iz Slovenije. Ne pozabi: zavarovanje je potrebno skleniti pred odhodom v tujino. Če tega ne storiš pravočasno, se lahko zavaruješ tudi, ko si že v tujini, a v tem primeru zavarovanje prične veljati šele 6. dan po sklenitvi in v tem času ne veljajo njegova kritja.

V primeru podaljšanja svojega bivanja v tujini, lahko zavarovanje podaljšaš 5 dni pred njegovim potekom, tako da:

 • obiščeš našo spletno stran in izbereš zavarovanje za tujino, ki ga potrebuješ,
 • izbereš obliko in trajanje zavarovanja ter obseg kritja,
 • vpišeš osebne podatke (oseb, ki se zavarujejo), plačaš in prejmeš novo polico na e-naslov.20-letne izkušnje zagotavljanja asistenčnih storitev v tujini

Več kot 20-letne izkušnje iz zagotavljanja asistenčnih storitev popotnikom po celem svetu je dolga tradicija. Zaupanje naših zavarovancev vsa ta leta nam daje potrditev, da delamo dobro in smo zaupanja vredni pri zagotavljanju oskrbe v tujini. Če se ti pripeti nezgoda na smučišču, ki zahteva helikopterski reševalni prevoz in zdravljenje v tujini, lahko račun za storitve reševanja in zdravljenja hitro preseže 15.000 €. Brez zavarovanja v tujini lahko kaj takega močno ogrozi vaše materialno stanje in družinski proračun.
 

Kako sta povezana Generali in WIZ?

WIZ je spletna prodajna točka Generali zavarovalnice d.d. Zdaj lahko zavarovanje za tujino skleneš kadarkoli in kjerkoli preko spleta. Plačaš enostavno, s Flikom, PayPalom, kartico ... Super uporabniška izkušna in prijazna asistenca. WIZ je leta 2012 kot prvi v Sloveniji v celoti omogočal spletno sklenitev avto zavarovanj, danes pa svojo inovativno pot nadaljujemo tudi z drugimi zavarovanji.

Ko se vam v tujini pripeti kaj od zgoraj naštetega, enostavno pokličeš naš Asistenčni center, kjer so ti 24 ur na dan na voljo operaterji, med njimi tudi medicinsko osebje. Z vami se bodo pogovorili v slovenskem jeziku in vas usmerili v najbližjo bolnišnico ali zasebno kliniko, kjer boste najhitreje prišli do pomoči. 
 

IZRAČUN CENE WIZ TUJINA

Prijavi se na WIZ e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.